Вести

Читајте овде најновије вести из нашег спортског друштва

Ратко Златичанин – Ракац, некадашњи одбојкаш Обилића, који је целу своју каријеру провео у нашем клубу, забележивши 566 наступа, а по завршетку играчке каријере одбојкашки судија, делегат и почасни члан Београдских одбојкашких судија, преминуо је у 63. години.

 

Многи одбојкаши у Србији који су рођени 50-их и 60-их година знају га само по надимку – Ракац. Одбојком је почео да се бави као средњошколац и био је један од креатора духа и успона нашег клуба из лиге у лигу, 80-их и почетком 90-их година.

Знао је све о одбојци. Као јуниор је положио за одбојкашког судију. Потпуно разумевање одбојке омогућило му је да и као судија буде уважен и цењен. Догурао је до националног судије и судио утакмице другог степена такмичења у СФРЈ. Неколико година био је контролор суђења на утакмицама републичких лига. Болест са којом се дуго борио спречила га је да у одбојци постигне више. Бежао је од шаблона, ишао својим путевима који се нису укрштали са путевима других. Иако већ дуго није активан у одбојци, о Ракцу се и данас међу судијама и одбојкашима причају лепе приче чији је он био актер.

Рођен је у Ријеци, целог живота волео је море, причао о њему и радовао му се. Једна од његових последњих жеља била је да оде без сахране и да се његов пепео проспе у море.

Господара Вучића 189
11000, Београд
Србија

011 24-11-198
sdobilic@mts.rs

Copyright

© 2024 SD Obilić. Сва права задржана.