Деведесет година Спортског друштва Обилић је велики јубилеј, који заслужује апсолутну пажњу не само оних који су заљубљени у спорт, него и оних којима спорт није јача страна. Посебно импресионира то што је овај јубилеј само на корак пред временом златног венца, а то време долази 2024. године, када ће Спортско друштво Обилић обележити читав век своје неисцрпне љубави у домену спортске културе, тако важне за здравље и успех деце и младих.

Монографија Спортско друштво Обилић (1924-2014), којој је задатак да пронесе деведесетогодишњу упорност и славу Спортског друштва Обилић, почиње насловном синтагмом која третира филозофију и етику спорта – дух дубоког размишљања о младима, дух морала и фер-плеја. Јер, једно од најважнијих филозофских питања која се јављају у спорту јесте етичко питање.

Радећи, с великим задовољством, на изради ове монографије, аутор је, у великој мери и по одобрењу Спортског друштва, користио већ написане текстове, а нарочито текстове из монографије 75 година Фудбалског клуба Обилић (Београд, 1999), чији су аутори Душан Милановић и Бранко Николић.

(из увода аутора, Градимира Д. Маџаревића)

Господара Вучића 189
11000, Београд
Србија

011 24-11-198
sdobilic@mts.rs

Copyright

© 2024 SD Obilić. Сва права задржана.